1. Почетна
  2.  » 
  3. Огласна табла
  4.  » еУписом ученика у први разред

Поштовани родитељи, промотивни видео за упис вашег дјетета можете преузети на:

https://eduis-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/igor_tomic_skolers_org/EoZyfrdiPktEtPvVFTATecMB_CqrCvtUCSjx2nd-CLxqgw?e=grf9CK или га подијелити са званичног Youtube канала Министарства просвјете и културе: https://www.youtube.com/watch?v=os49avBTmjw.

О Б А В И Ј Е С Т   О   У П И С У   Д Ј Е Ц Е   У   П Р В И    Р А З Р Е Д

Обавјештавамо родитељe да могу евидентирати дјецу за упис у први разред у периоду од 1.2. до 15.3.2023. године за школску 2023/2024.годину путем веб странице https://eupis.skolers.org или личним доласком у школу (уз претходну најаву). Уколико се, приликом електронске пријаве, родитељи изјасне да нису сагласни да школа електронским путем преузме податке о дјетету из база информационог система Министарства унутрашњих послова и Министарства управе и локалне самоуправе потребне за упис, дужни су да стручним сарадницима школе у наведеном року лично доставе потврду о пребивалишту дјетета и извод из матичне књиге рођених.

Документација потребна за упис дјетета у први разред:

   1. извод из матичне књиге рођених (за родитеље који нису одобрили електронско преузимање података);

   2. увјерење о држављанству за дјецу која нису уписана у матичну књигу Републике;

   3. увјерење о пребивалишту (за родитеље који нису одобрили електронско преузимање података);

   4. љекарско увјерење здравствене установе којим се процјењује здравствена способност дјетета за полазак у школу;

   5. књига за праћење развоја и учења дјетета из предшколске установе (уколико је дијете похађало предшколску установу);

   6. налаз и мишљење првостепене стручне комисије уколико је дијете прошло процјену прије уписа у школу.

Тестирање зрелости дјеце за полазак у школу обавља стручна комисија школе у априлу и мају, о терминима родитеље ћемо благовремено обавијештити. До тада је неопходно да дијете обави систематски и стоматолошки преглед.

 НАПОМЕНА: У први разред основне школе уписују се дјеца која, закључно са 31. августом текуће године, навршавају шест година. На захтјев родитеља, у први разред могу бити уписана дјеца која до краја текуће године навршавају шест година, уколико комисија за упис дјеце у први разред  процијени да је дијете спремно за полазак у школу. У изузетним случајевима, у први разред могу се уписати дјеца млађа од шест година или се може одгодити упис дјеце уколико комисија за упис дјеце у први разред процијени да је то у најбољем интересу дјетета. У први разред уписује се и дијете старије од шест година које због болести или других разлога није било уписано у школу.

ДИРЕКТОР:  проф. Дијана Богдановић

Архива

Календар

мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031