1. Почетна
  2.  » 
  3. Огласна табла
  4.  » Екскурзија у Београду

Екскурзија ученика осмог разреда реализована је у периоду од 5. до 8. јуна 2023. године. Четрдесет и три  ученика наше школе путовало је у пратњи својих одјељењских старјешина Остоје Чергића (VIII1), Стојанке Радановић (VIII 2), директора Школе Дијане Богдановић, Драгана Гатарића водича Туристичке агенције „Миг турс” и Филипа Јокића, љекара ангажованог од стране организатора.

На овај дуго очекивани пут  кренули смо 5. јуна, у 8 сати ујутро. Након вишечасовног путовања стигли смо до првог одредишта за паузу  у Етно-село „Станишић“ у Бијељини. Након паузе смо се упитили према  ,,ЈНА“ стадиону Фудбалског клуба ,,Партизан“. Путовање смо наставили према хотелу „Rex“ у коме смо били смјештени током цијеле екскурзије. Након смјештања у хотел и вечере за ученике, организовано је диско вече у склопу самог хотела.

Другог дана, одмах послије доручка, упутили смо се у обилазак  града. У шетњу смо кренули из хотела према Музеју Николе Тесле гдје су се ученици уз кустоса Музеја упознали са животом, дјелом и радом самог научника, а имали су прилику да изведу и одређене експерименте. Након обиласка Музеја лаганом шетњом смо кренули према Храму Светог Саве на Врачару гдје су се ученици такође упознали са историјом самог Храма. Након краћег одмора у хотелу, обишли смо Тржни центар „Галерију“.

Трећег дана, након доручка, запутили смо се према Мизеју чоколаде, гдје су се ученици упознали са самим процесом прављења чоколаде, те су имали прилику да са великим одушевљењем направе и сами своју чоколаду. Након тога смо се  Кнез Михајловом улицом упутили у Музеј илузија гдје су ученици доживјели невјероватно  интригантно и чулно и едукативно искуство са прегршт нових, занимљивих, и још невиђених илузија. 

Посљедњи, четврти дан започели смо доручком, а наставили посјетом стадиону Фудбалског клуба „Црвена звезда” – „Рајко Митић”, некадашњу „Маракану”. Након обиласка стадиона, упутили смо се према  парку и тврђави Калемегдан гдје су се ученици уз специјализованог водича упознали са историјом тврђаве.  Нашу екскурзију смо завршили посјетом Зоо врту који се такође налази у склопу саме тврђаве, тачније на простору Малог Калемегдана. Вратили смо се до хотела гдје смо послије ручка  свој пут наставили ка Бањој Луци у коју смо стигли око 23 часа.

Екскурзију, која је све вријеме праћена снијехом и дјечијом грајом, памтићемо читавог живота!

 Остоја Чергић, 9. 6. 2023.

Архива

Календар

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930